مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

تقویت و حفظ سلامت دستگاه گوارش با رعایت چند نکته ساده

تقویت و حفظ سلامت دستگاه گوارش با رعایت چند نکته ساده

تقویت دستگاه گوارش یکی از حیاتی ترین اصول زندگی است. شما در صورتی بدن سالم و پوست خوبی دارید که دستگاه گوارش شما در سلامت کامل به سر ببرد. همچنین شیوه زندگی و نیز غذاهایی که انتخاب می کنید، نقشی اساسی بر حفظ سلامت دستگاه گوارش شما دارد.

مواردی مانند آشامیدن کافی آب، افزایش مصرف فیبر و ورزش همگی از عواملی هستند که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند. اگر می خواهید سلامت دستگاه گوارش خود را حفظ کنید تا انتها با ما همراه باشید :

حتما بخوانید: خوراکی های فیبردار مفید و مضر

رژیم غذایی پر فیبر

فیبر از جمله مواد مغذی و مورد نیاز برای سلامت دستگاه گوارش است، که قابلیت هضم و جذب توسط دستگاه گوارش انسان را ندارد. اما پیروی از یک رژیم غذایی پر فیبر و غنی از غلات کامل، سبزیجات، حبوبات و میوه ها می تواند سلامت گوارشی شما را بهبود ببخشد. زیرا که فیبر در دستگاه گوارش انسان هضم نمی شود در نتیجه حجم زیادی آب را به خود جذب نموده و مانع از یبوست خواهد شد. همچنین این رژیم غذایی به درمان بیماری های گوارشی مانند دیورتیکولیت، هموروئید و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کمک می کند. علاوه بر دستگاه گوارش، مصرف فیبر در حفظ تعادل وزن و سلامت کلی بدن نیز تاثیرگذار است.

حتما بخوانید: بواسیر رایج ترین بیماری گوارشی چیست؟

مصرف فیبرهای محلول و غیر محلول

مصرف فیبرهای محلول و غیر محلول

برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مصرف هر دو نوع فیبر یعنی محلول و نامحلول الزامی است، زیرا هر یک از این دو نوع فیبر عملکرد های مختلفی را برای بدن به همراه دارند. فیبر نامحلول، دارای خاصیت هیگروسکوپیک بوده و تا 20 برابر وزن خود آب جذب می نماید در حالی که فیبر محلول در آب حل شده و توانایی تولید ژل در روده را دارد. منابع خوب فیبر نامحلول شامل سبوس گندم، سبزیجات و غلات کامل هستند، در حالی که فیبر محلول از سبوس جو، آجیل، دانه و حبوبات قابل دریافت است.

محدود کردن چربی ها

تحقیقات نشان داده مصرف چربی ها در بروز یبوست موثر هستند، زیرا که سرعت هضم پروتئین گوشتی را کاهش می دهند. اما از آنجایی که مصرف چربی ها نیز برای بدن ضروری است، می توان با مصرف همزمان چربی ها و فیبر از بروز یبوست جلوگیری نمود.

به طور کلی رژیم غذایی برای جلوگیری از کبد چرب شامل: میوه ها و سبزیجات است. گیاهان پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل. کاهش چشمگیر مصرف برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله آنهایی که حاوی قند افزوده، نمک، کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی اشباع هستند.

گوشت بدون چربی را انتخاب کنید.

همان که اشاره کردیم، مصرف چربی سلامت دستگاه گوارش را به خطر می اندازد اما مصرف پروتئین گوشت برای بدن ضروری است به همین منظور به شما پیشنهاد می کنیم از گوشت های سرشار از پروتئین و فاقد چربی مانند گوشت مرغ استفاده کنید.

مصرف پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها همان باکتری های سالمی هستند که به طور طبیعی در دستگاه گوارش شما یافت می شوند. پروبیوتیک ها با اثرات رژیم غذایی غلط در بدن، مصرف آنتی بیوتیک ها و استرس مبارزه نموده و جذب مواد مغذی در بدن را افزایش میدهند. همچنین از سایر اثرات پروبیوتیک ها می توانیم به تجزیه لاکتوز، تقویت سیستم ایمنی بدن و حتی درمان IBS اشاره کنیم. از منابع دارای پروبیوتیک می توانیم به لبنیاتی مانند شیر و ماست اشاره کنیم.

مصرف مرتب غذاها

مصرف وعده های غذایی و تنقلات در یک برنامه منظم، می تواند سلامت سیستم گوارش بدن را حفظ نماید. هدف این است که وعده هایی غذایی شامل صبحانه، ناهار، شام و میان وعده در ساعات منظمی از روز مصرف شوند.

هیدراته نگاه داشتن بدن

نوشیدن مقدار زیاد و کافی آب در حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر است. فیبر آب موجود در روده را به خود جذب نموده و به این ترتیب حجم مدفوع را افزایش داده و آن را نرم تر می کند تا به این ترتیب به راحتی از دستگاه گوارش عبور کند و مانع از بروز بیماری هایی نظیر بواسیر شود.

عادت های بد را فراموش کنید !

عادت بد زندگی که موجب آسیب به دستگاه گوارش می شود، را فراموش کنید. به طور مثال سیگار کشیدن، کافئین بیش از حد ، مصرف مشروبات الکلی و … می تواند عملکرد دستگاه گوارش را با اختلال مواجه کرده و منجر به مشکلات زخم معده و سوزش سر معده شود.

ورزش منظم

ورزش منظم می تواند عملکرد روده را افزایش داده و با بهبود عملکرد دستگاه گوارش، احتمال یبوست را کاهش دهد. همچنین ورزش می تواند به حفظ تعادل وزن بدن کمک نموده و این امر به سلامت کلی بدن کمک می کند. به همین منظور لازم است؛ ورزش را در برنامه هفتگی خود بگنجانید.

فعالیت بدنی جریان خون را به ماهیچه‌های دستگاه گوارش افزایش می‌دهد، ماهیچه‌ها غذای ما را در امتداد دستگاه گوارش بهتر تجزیه می کنند. در نتیجه فرآیندی که به نام پریستالسیس انجام شده و باعث می‌شود آنها سریع‌تر و موثرتر کار کنند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که ورزش بر تعادل عملکرد باکتری ها در روده تأثیر می گذارد.

عکس کاهش استرس برای سلامت سیستم گوارش

مدیریت استرس و تنش ها

استرس و اضطراب بیش از حد، عملکرد سیستم گوارش را با اختلال مواجه نموده و سلامت بدن را به خطر می اندازد به همین منظور لازم است راهکاری اساسی برای مدیریت استرس و اضطراب های روزانه خود داشته باشید.

در آخر به یاد داشته باشید، آنچه که می خوردید با کیفیت سلامت جسم شما در ارتباط است، با انجام این 10 راهکار می توانید زندگی شاد و سلامتی را تجربه نمایید.

خطرات و عوارض رعایت نکردن سلامت دستگاه گوارش

بدون سلامت گوارشی، مجموعه ای از علائم ناراحت کننده مانند درد شکم، نفخ، سوء هاضمه و موارد دیگر را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این، ممکن است غذایی که می خورید کمبود تغذیه ایجاد کرده، که می تواند بر سلامت و تندرستی شما تأثیر منفی بگذارد.

همچنین به وجود آوردن برخی مشکلات گوارشی از عوارض رایج عدم تقویت دستگاه گوارش و رعایت نکردن سلامت آن بوده که شامل موارد زیر می شوند:

سوالات متداول

رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند به هضم غذا کمک کند و از یبوست جلوگیری کند. مصرف توصیه شده رژیم غذایی 30 گرم فیبر در روز را هدف قرار دهید. برای داشتن روده سالم به فیبر از منابع مختلف مانند نان سبوس دار نیاز دارید.

دوچرخه سواری یکی از موثرترین راه ها برای حرکت هضم غذا در بدن است. این تمرینی است که حرکت سریع غذا را از طریق دستگاه گوارش شما تضمین می کند. دوچرخه سواری همچنین می تواند به کاهش آب از دست رفته در مدفوع شما کمک کند که به نوبه خود هضم کلی را بهبود می بخشد.

این عارضه می تواند بنا به دلایل زیادی مانند سبک زندگی ناسالم، تغذیه نامناسب، حساسیت غذایی یا حتی عفونت ایجاد شود. همانطور که دلایل زیادی وجود دارد، راه های زیادی نیز موجود است که به سیستم گوارش شما کمک کرده تا به خوبی کار کند.

علت مدفوع تکه تکه و درمان باریک شدن مدفوع چیست؟

علت مدفوع تکه تکه و درمان باریک شدن مدفوع چیست؟

دی 12, 1401
خونریزی گوارشی چیست؛ علت، علائم و تشخیص خونریزی روده

خونریزی گوارشی چیست؛ علت، علائم و تشخیص خونریزی روده

مرداد 9, 1402

مطالب مرتبط

شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
2 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده
nino

That is great website about health and food

پویا

سلام
سه سوال از شما دارد
1-علت سفت شدن عضلات پایین کمر هنگامی که در روده بزرگ مدفوع وجود دارد چیست
2-علت احساس گرمایی و تعریق وقتی مدفوع به روده بزرگ می رسد چیست
3-علت خواب الودگی شدید و تاری در دید وقتی به مقدار کم یا زیاد در رکتوم باقی می ماند چیست
سن ۲۵ سال یبوست مزمن داشتم به علت نخوردن میوه