مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

تفاوت بواسیر و سرطان مقعدی (روده) + علائم سرطان بواسیر

آیا بیماری بواسیر یا هموروئید باعث ایجاد سرطان مقعد می شود؟

تفاوت بواسیر و سرطان مقعدی چیست؟ آیا فرق بواسیر و سرطان روده را خودمان میفهمیم؟ آیا بیماری بواسیر یا هموروئید باعث سرطان مقعدی می شود؟ بواسیر از شایع ترین بیماری هایی است که بسیاری از افراد در طول دوران زندگی خود با آن روبرو می شوند.

از آنجایی که سطح معلومات عمومی و آگاهی های لازم در رابطه با این بیماری کمی پایین است بیشتر افراد تصورات غلط و اشتباهی درباره ی این بیماری دارند و باورهای غلط زیادی در رابطه با آن وجود دارد.

مطلب پیشنهادی: بواسیر یا هموروئید چیست؟

فرق بواسیر با سرطان روده چیست؟

یکی از بزرگترین نگرانی هایی که درباره ی بیماری بواسیر وجود دارد و افراد زیادی را نگران می کند این موضوع است که آیا میان هموروئید و سرطان ارتباطی وجود دارد؟

پاسخ منفی است. خیر هموروئید نمی تواند باعث ایجاد سرطان شود و هیچ ارتباطی میان این دو بیماری وجود ندارد.

بواسیر در شرایطی ایجاد می شود که در اثر فشار زیاد، مویرگ ها و رگ های خونی دیواره ی مقعد تحت کشیدگی بیش از اندازه قرار بگیرند و دچار التهاب و پارگی شوند.

مطلب پیشنهادی: درمان خانگی بواسیر

سرطان در اثر رفتار نامتعارف سلول ها رخ می دهد. گاهی بر اثر برخی عوامل رفتار سلول های بافت های مختلف بدن تغییر می کند و دچار اختلال می گردد. این اختلال منجر به تقسیمات سلولی نامتعارفی می شود که درنهایت منجر به این بیماری می شود.

اگر به دو تعریف فوق دقت کنید متوجه می شوید که دلایل ایجاد این دو بیماری با یکدیگر بسیار متفاوت اند.

ولی دو نکته ی مهم در این میان وجود دارد :

تفاوت اول

برخی از بیماری ها و سرطان های مربوط به سیستم گوارش از جمله سرطان روده ی بزرگ علائم و نشانه های مشابهی با بواسیر دارد. یکی از مهم ترین این علائم خونریزی مقعدی است. بسیاری از افراد زمانی که برای اولین بار با خونریزی های مقعدی مواجه می شوند نسبت به آن بی توجهند در حالی که ممکن است منشا این خونریزی در اثر سرطان روده باشد. نمی خواهیم شما را نگران کنیم همه ی خونریزی های مقعدی ناشی از سرطان روده نیست و شاید بر اثر مشکلات ساده و قابل حلی مانند هموروئید باشد.

مطلب پیشنهادی: عمل جراحی بواسیر

تفاوت دوم

نوعی سرطان نادر به نام سرطان مقعد وجود دارد که علائم و نشانه های کلی آن بسیار شبیه علائم هموروئید است و در ناحیه ی مقعد رخ می دهد ولی این بیماری با بواسیر تفاوت های زیادی دارد. سرطان مقعد با گسترش تومورهای بدخیمی در ناحیه ی مقعد همراه است. بسیاری از افراد این نوع سرطان را با بواسیر اشتباه می گیرند و فکر می کنند که هموروئید آنها می تواند زمینه ساز ایجاد چنین سرطانی باشد.

تفاوت علائم بواسیر و سرطان مقعدی

هموروئید که به آن بواسیر نیز می گویند، سیاهرگ های متورم در قسمت پایین رکتوم و مقعد هستند. تقریباً 75 درصد از همه بزرگسالان در طول زندگی خود هموروئید را تجربه می کنند که آن را به یک عارضه پزشکی بسیار رایج تبدیل می کند.

  • علائم اولیه بواسیر حرکات دردناک یا ناراحت کننده روده، خارش شدید و خون در مدفوع یا اطراف مقعد است. اگر مورد پرولاپس هموروئید داخلی را داشته باشید، ممکن است بتوانید بیرون زدگی نرم از مقعد را نیز احساس کنید.

سرطان مقعد سرطانی بوده که در داخل یا اطراف مقعد یا روده بزرگ قرار دارد. سرطان مقعد به طور قابل توجهی با هموروئید متفاوت است، اگرچه علائم آنها تا حدودی همپوشانی دارند.

  • خونریزی شایع ترین علامتی است که بین سرطان مقعد و هموروئید مشترک است. سایر علائم مشترک شامل خون در مدفوع، اجابت مزاج دردناک یا ناراحت کننده است.
  • همچنین ممکن است احساس نیاز به اجابت مزاج در زمانی که نیاز واقعی وجود ندارد، داشته باشید.
  • سرطان مقعد می تواند علائمی مانند کاهش وزن بی دلیل، انسداد روده، کم خونی (از دست دادن خون) و خستگی قابل توجه را ایجاد کند. این علائم در بیمارانی که هموروئید دارند رایج نیستند، بنابراین اگر برخی یا همه آنها را دارید، باید با پزشک خود صحبت کنید.

تشخیص بواسیر از سرطان کولون

پزشک معمولاً با انجام یک معاینه ساده مقعدی و بررسی اسناد پزشکی بیمار می تواند این دو بیماری را تشخیص دهد. اگر متوجه هر نوع غیرمعمولی شوند که هموروئید نیست، معمولا بیوپسی برای آزمایش سرطان مقعد توصیه می شود.
تشخیص سرطان روده بزرگ نسبت به بواسیر دشوارتر است. این به این دلیل است که نشانگرهای سرطان لزوماً با وجود یا عدم وجود سرطان مرتبط نیستند. بنابراین، پزشک ممکن است آزمایش را بر اساس علائم هر بیمار توصیه کند.
آنها ممکن است برای جستجو و تشخیص علائم دقیق سرطانی آزمایش خون انجام دهند یا کولونوسکوپی را برای بررسی هر نوع توده داخل رکتوم توصیه کنند. کولونوسکوپی شامل قرار دادن یک لوله نازک و منعطف در رکتوم است در حالی که فرد بیهوش شده یا آرام‌بخش دریافت میکند.

شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
0 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده