مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

درمان دارویی کیست مویی ؛ بهترین قرص و آنتی بیوتیک

درمان دارویی کیست مویی

آیا درمان دارویی کیست مویی بازدهی دارد؟ آیا دارویی وجود دارد که به طور قطعی سینوس پلونیدال را درمان کند؟ کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یکی از بیماری های عفونی در ناحیه مقعد و مابین دو کفل است. این بیماری  به شکل ایجاد حفره ای حاوی مو بر روی سطح پوست ظاهر می شود. به عبارتی دیگر می توان گفت برگشت مو به داخل پوست در اثر اعمال فشار عامل این بیماری است.

حتما بخوانید: کیست مویی چیست ؟

این بیمار ممکن است عاملی ژنتیکی داشته و یا در اثر اشتباه خود فرد زمینه بروز آن فراهم میشود، به طور مثال پوشیدن لباس های تنگ با الیاف غیر طبیعی، نشستن به مدت طولانی، اضافه وزن و … از عواملی هستند که ریسک ابتلا به این بیماری افزایش می دهند.  کیست مویی در صورت بروز علائمی نظیر درد، خونریزی، ترشحات بد بو و … را ایجاد می کند.

این بیماری برخلاف سایر بیماری های مقعدی، مانند شقاق و بواسیر، قابل درمان با دارو نیست زیرا تا به حال دارویی برای برطرف کردن این مشکل کشف نشده است. اما با این وجود مصرف داروها می تواند به کنترل علائم بیماری کمک نماید. برخی از روشهای درمان دارویی کیست مویی به این شرح است.

مطلب پیشنهادی: درمان کیست مویی بدون جراحی در تهران

درمان دارویی کیست مویی با تزریق فنل

یکی از روشهای معمول برای درمان کیست مویی تزریق فنل است. این دارو می تواند علاوه بر کیست موی در درمان آبسه های حاد و مزمن نیز کاربرد داشته باشد. فنل نوعی ترکیب ضد عفونی کننده بوده که درون سینوس مویی تزریق شده و در صورت نیاز ممکن است، نیاز به تزریق مجدد آن باشد.

به علاوه از ژل پارافین برای جلوگیری از آسیب پوست ناشی از تزریق فنل استفاده می شود. درمان دارویی کیست مویی ممکن است  به جهت افزایش تاثیر گذاری همزمان با برداشت موضعی سینوس استفاده شود. این روش کمتر خطر، معمولاً در طی 4 الی 8 هفته به درمان بیماری کمک می کند.

شاخص ترین عیب این روش درمانی احتمال عود بالای آن است که موجب شده کمتر مورد استقبال بیماران قرار گیرد. به علاوه تزریق فنل ممکن است سبب التهاب بیشتر شود. به همین علت بیماران معمولاً یک شب در بیمارستان بستری می شوند. و پس از آن رعایت نکات مراقبتی نیز توصیه می شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین پماد برای کیست مویی

چسب فیبرین

یکی از درمان های رایج دارویی برای کیست مویی مصرف دارو است. چسب فیبرین از روشهای کم خطر همراه با درد کمتر برای درمان این بیماری است. این روش درمان میزان موفقیت بیشتری در مقایسه با روش هایی مانند جراحی سنتی و فلپ دارد.

تزریق چسب فیبرین تحت بیهوشی عمومی و یا موضوعی انجام می شود و بیمار پس از گذشت 1 الی 2 روز می تواند مجدداً فعالیت های روزانه خود را انجام دهد. این روش درمان بهترین گزینه برای درمان این بیماری در کودکان است.

تزریق چسب فیبرین به علت دارا بودن مزایا مختلف و میزان عود برابر با جراحی به عنوان خط اول درمان شناخته می شود و توانسته میزان رضایت بالایی را به خود اختصاص دهد.

روشهای دارویی فقط به کنترل علائم کمک کرده و به هیچ عنوان جایگزین روشهایی مانند عمل جراحی کیست مویی یا لیزر کیست مویی نخواهند شد. بهترین کسی که می تواند برای درمان این عارضه تصمیم گیری کند تنها متخصص جراح عمومی بوده و بعد از معاینه هزینه لیزر کیست مویی یا جراحی را مشخص می کند.

عکس آنتی بیوتیک برای درمان دارویی کیست مویی

مطلب پیشنهادی: دکتر کیست مویی

آنتی بیوتیک برای درمان دارویی کیست مویی

مصرف داروهای آنتی بیوتیک به سبب کاهش عفونت و التهاب قبل از جراحی انجام می شود. اما باید بگوییم مصرف آنتی بیوتیک به تنهایی نمی تواند به درمان بیماری کمک نماید. این داروها تنها در برطرف کردن التهاب موثر است.

آمار ها نشان داده افرادی که قبل از جراحی از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کردند، میزان عود کمتری را تجربه کرده اند.

آنتی بیوتیک های وسیع الطیف برای سینوس پیلونیدال در مواردی که این بیماری بدون درد است و هیچ نشانه ای از التهاب وجود ندارد توصیه می شود. آنتی بیوتیک ها در برابر باکتری ها موثر هستند و بنابراین به کاهش ناراحتی ناشی از سینوس پیلونیدال کمک می کنند.

همچنین آنتی بیوتیک ها روند بهبودی را تسریع می دهند. پزشکان معمولا آنتی بیوتیک ها را برای خشک کردن عفونت موجود در کیست تجویز می کنند. آنتی بیوتیک ها باعث تسکین قابل توجهی هنگام ابتلا به درد و سوزش می شوند.

مطلب پیشنهادی: درمان خانگی کیست مویی

آزیترومایسین

انتخاب برتر دیگر برای درمان پیلونیدال آزیترومایسین است. این ماکرولید به دو صورت عمل می کند: از بین بردن باکتری ها و محدود کردن رشد باکتری ها. معمولا مقدار دوزهای خوراکی 250 میلی گرم دو بار در روز است.

فلوکلوکساسیلین

یک نوع پنی سیلین، فلوکلوکساسیلین، انتخاب مناسبی برای درمان سینوس پیلونیدال است. برخلاف سایر داروهای موجود در داروخانه ها، این یک آنتی بیوتیک با طیف باریک است که باکتری ها را درمان می کند. این دارو می تواند ماده قدرتمندی برای پاکسازی برخی از عفونت های ناشی از کیست مویی باشد.

فلوکلوکساسیلین به هیچ عنوان نباید به افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند داده شود.

درمان دارویی کیست مویی با کلیندامایسین

یکی از انواع آنتی بیوتیک ها؛ لینکومایسین یا کلیندامایسین بوده که معمولا به عنوان گزینه ای برای استفاده بعد از جراحی کیست مویی یا لیزر تجویز می شود. این دارو مانع از تکثیر باکتری ها شده و گاهی اوقات کلیندامایسین به عنوان جایگزینی برای افراد مبتلا به آلرژی به پنی سیلین استفاده می شود.
علاوه بر نوع خوراکی، این دارو اغلب به صورت موضعی برای بیماری های پوستی استفاده می شود.

کلاریترومایسین

کلاریترومایسین مانند آزیترومایسین یک داروی ماکرولید است. این دارو می تواند برای عفونت های پیلونیدال مفید باشد زیرا از تولید مثل باکتری ها جلوگیری می کند.
پزشکانی که معمولاً به فلوکلوکساسیلین را تجویز می کنند، ممکن است برای افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند، کلاریترومایسین را توصیه کنند.

منبع خارجی خبر: https://www.adlermicromed.com

شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
17 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده
سیاوش قمیشی

من چندبار سیر گذاشتم ولی جواب نگرفتم

محمد

سلام ببخشید بنده یه سوراخ خیلی کوچک در قسمت اخر کمر دارم اما نه دردی احساس میکنم و نه دیگرعلامی دارد
ایا امکان دارد کیست مویی باشد؟
لطفا جواب بدهید

علی
پاسخ به  محمد

منم همین مشکلو داشتم سینوسه باید عملش کنی هرچی زود تر بهتر
اگه بیخیالش شی بعد از ی مدت عفونت میکنه و باعث کمردردت میشه عملشم سخت تر میشه

مریم
پاسخ به  علی

عملش درد داره؟

اریا
پاسخ به  محمد

سلام برو پیگیرش شو مال منم همینطوری بود بیخیال شدم الان شده ۴ سوراخ و از درد زندگیم حرومه باید عمل کنم

امیرخدامرادی

سلام من سه ساله کیست موی رو عمل جراحی بسته کردم الان دوباره عفونت ودرد دارم چکار بکنم لطفا راهنمایم بکنید

رضا محمدی

سلام دکتر استان کرمانم دارای لیزر هسته یا فقط استان تهران لیزر دارن ممنونم میشم بهم بگید

سحر هاشمی

شوهرم کیست مویی داره که الان عود کرده سیر گذاشتم تاول زده چکار کنم

محسن

من سال 97عمل کردم پارسال جای عمل عود کرد و عفونت کرد ب طوری ک خونریزی داشتم دوباره عمل کردم الانم باز عفونت کرده نمیدونم باید چیکار کنم واقعا داره عذابم میده

علی محسنی تختی

من‌اهل‌وساکن بندرعباس هستم که قبلاً درگیر‌‌ببماری‌خانمانسوزاعتیادبه‌مواد‌سنگین‌.‌همراه‌بامکمل‌یابالابرنده‌بودم‌وحالامددت‌چهار‌سال‌‌است‌زیرنظرپزشک‌ترک‌کردم‌‌ودارواستفاده‌می‌کردم‌داروبه‌صورت‌بلکانی‌کم‌کردم‌‌ومدتی‌است‌درمحل‌شیار‌دوباسن‌دچارخارش‌غیرقابل‌تحمل‌شده‌ام‌‌وتازگیهایک‌سورااخ‌کوچک‌درهمان‌ناحیه‌‌دیده‌ام‌‌ولی‌نه‌چرکی‌ابسه‌وزخم‌نیست‌.فقط‌خارش‌شدید‌تاحدی‌که‌تازگی‌روی‌اعصابم‌تاثیرشدی‌گژاشته‌است‌‌لطفاراهنماییم‌کنید‌‌پیشاپیش‌ازهمکاری‌‌بیدریغ‌شما‌بزرگواران‌‌قدردانی‌مینمایم

زهرا

دختر من کیست مویی داشت دکتر کشوری باتزریق فنل درمانش کردن الان هم بعد از ۵ سال عود نکرده .خدا انشالله ایتاد کشوری رو بهترینهارو نصیبش کنه که این راه رو پیش روی ما گذاشتن.فقط چند ساعت توی کلینک گاندی

پویا
پاسخ به  زهرا

امکانش هست ادرسشو بگید؟

حسین

سلام من کیست مویی دارم برای درمان چه کار کنم کیست مویی چه مریض های را ایجاد می کند

محمد

کپسول سیپرو فلوکساسینو قرص مترونیدازول خو و سریعتر جواب میده