مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

انواع کیست مویی و عوامل تشدید کننده و روش های پیشگیری

انواع کیست مویی

بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یکی از انواع بیماری های ناحیه ی مقعد شناخته می شود و می تواند در دیگر نواحی بدن نیز رخ دهد که در اوایل جوانی و در بین مردان شایع تر است. این بیماری را می توان ایجاد گودالی بالای مقعد و بین دو شکاف دو باسن تعریف نمود که حفره ایجاد شده معمولا حاوی چرک و مو می باشد و نیاز به درمان فوری دارد.

بیماری سینوس پیلونیدال یا PNS معمولا یک ناحیه ی متورم یا آبسه همراه با ترشح چرکی است که می تواند دردناک باشد و می توان گفت درد اولین نشانه ی ابتلا به این بیماری است.

درمان انواع کیست مویی با روش های تهاجمی فقط امکان پذیر است. همچنین روش های درمان خانگی کیست مویی فقط می توانند عفونت این کیست را خشک کنند.

انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

ایجاد انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال را حاصل برگشت مو به داخل پوست می‌توان دانست که می تواند به اشکال گوناگون و در نقاط مختلفی از بدن روی دهد، از انواع این بیماری می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

حتما ببینید: درمان کیست مویی بدون جراحی

کیست مویی پایین کمر

این توده ها به شکل یک جوش چرکی در پایین کمر ایجاد می شوند. در ابتدا ممکن است افراد برای تخلیه آن با دست اقدام کنند که کار کاملا اشتباهی است! کیست مویی کمر می تواند در افراد پر مو ایجاد شده و با سرعت رشد کند. بهترین روش برای از بین بردن و درمان آن روشهای تهاجمی مانند لیزر و جراحی است.

کیست در سر

کیست های پیلار توده های خوش خیم و نسبتا نادری هستند که از فولیکول های مو رشد می کنند. اکثر کیست های پیلار روی پوست سر ظاهر می شوند، اما می توانند روی صورت، گردن، بازوها و پاها نیز ایجاد شوند. توده های پیلار گاهی اوقات کیست های تری کیلم یا ون نامیده می شوند. تنها روش برای از بین دائمی این توده ها جراحی است.

کیست صورت

این توده ها معمولا پر از آب و مایعی بوده که به راحتی روی پوست صورت قابل تشخیص هستند. با یک تفاوت! اینکه شما می تواند موهای نازک یا زخیم را به راحتی داخل اینها ببینید. اکثرا در ابتدا ممکن است فکر کنند که یک جوش چرکی بزرگ در صورتشان ایجاد شده و برای درمان آن اقدامی نکنند ولی با مراجعه به متخصص پوست به راحتی مشخص می شود.

کیست واژن

موهای رشد کرده می توانند کیست ها را تشکیل دهند – کیسه های مایع زیر پوست. این می تواند در هر ناحیه ای با مو اتفاق بیفتد، از جمله ناحیه شرمگاهی یا واژن. کیست موهای زائد شرمگاهی معمولاً جای نگرانی ندارد. فرد ممکن است خودش زائده را تخلیه کند یا پزشک می تواند با یک برش کوچک برای رها کردن موهای گیر افتاده ایجاد کند.

کیست مویی زیر بغل

اگر موهای زائد زیر بغل خود دارید، احتمالاً می خواهید هر کاری که می توانید برای از بین بردن آن انجام دهید، اما گاهی اوقات تماشا و انتظار برای بهتر شدن خود به خودی زائده بهتر است. مهم این است که این منطقه را بیشتر تحریک نکرده یا فرصتی برای عفونت ایجاد نکنید.

برای درمان هرگونه از عارضه های بالا و اطلاع از هزینه درمان کیست مویی با لیزر با مشاوران کلینیک دکتر علیرضا زارعی ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱ تماس بگیرید.

عوامل تشدید کننده انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

علت دقیق ایجاد این بیماری مشخص نیست اما عوامل بسیاری در تشدید این بیماری دست دارند که از جمله آنها می توانیم به پوشیدن لباس های تنگ و نامناسب، عدم رعایت بهداشت، تعریق زیاد بدن و کم تحرکی اشاره کنیم.

این بیماری معمولا در افرادی که زیادی می نشینند مثل رانندگان شایع تر است زیرا که نشستن های طولانی مدت موجب سایش پوست گردیده و احتمال ایجاد کیست را افزایش میدهد از طرفی افرادی که موهایی با تار های درشت تر دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود.

برخی از عوامل تشدید کننده رایج که می توانند در ایجاد یا بدتر شدن سینوس های پیلونیدال نقش داشته باشند عبارتند از:

  1. رشد مو: رشد بیش از حد مو در ناحیه آسیب دیده می تواند منجر به مسدود شدن فولیکول های مو شود که می تواند به تشکیل سینوس های پیلونیدال کمک کند.
  2. اصطکاک و فشار: اصطکاک یا فشار مداوم روی ناحیه دنبالچه، مانند نشستن طولانی مدت، دوچرخه سواری، یا پوشیدن لباس های تنگ، می تواند پوست و فولیکول های مو را تحریک کند و منجر به ایجاد سینوس های پیلونیدال شود.
  3. بهداشت ضعیف: اقدامات بهداشتی ناکافی، مانند تمیز و خشک نگه نداشتن ناحیه آسیب دیده، می تواند خطر عفونت و التهاب را افزایش دهد که می تواند سینوس های پیلونیدال را بدتر کند.
  4. چاقی: اضافه وزن یا چاقی می تواند فشار بیشتری بر ناحیه دنبالچه وارد کند و احتمال ایجاد سینوس های پیلونیدال را افزایش دهد.
  5. استعداد ژنتیکی: برخی از افراد ممکن است استعداد ژنتیکی برای ایجاد سینوس های پیلونیدال داشته باشند، که آنها را بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری می کند.
  6. ضربه یا آسیب: ضربه به ناحیه دنبالچه، مانند افتادن یا آسیب، می تواند پوست و فولیکول های مو را مختل کند و منجر به ایجاد سینوس های پیلونیدال شود.
  7. بهبود ضعیف زخم: افرادی که سابقه ترمیم ضعیف زخم یا شرایط پوستی مزمن دارند ممکن است به دلیل اختلال در یکپارچگی پوست در معرض ابتلا به سینوس های پیلونیدال باشند.
  8. نشستن طولانی مدت: نشستن برای مدت طولانی بدون استراحت می تواند فشار را بر ناحیه دنبالچه افزایش دهد و به طور بالقوه در ایجاد یا بدتر شدن سینوس های پیلونیدال نقش داشته باشد.

مطلب پیشنهادی: لیزر کیست مویی در تهران

تشخیص انواع کیست مویی

دکتر کیست مویی با انجام یک معاینه فیزیکی کامل شروع می کند. در طول معاینه، چین و چروک باسن و ناحیه کمر در اطراف را برای نشانه‌های کیست مویی بررسی می‌کنند.
اگر کیست پیلونیدال دارید، باید با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد. ارائه دهنده شما ممکن است چیزی را که شبیه یک جوش یا کیست تراوش کننده است تشخیص دهد. اگر چنین باشد، ممکن است چندین سوال از شما بپرسند، از جمله:

  • آیا ظاهر کیست تغییر کرده است؟
  • آیا مایعی را تخلیه می کند؟
  • آیا علائم دیگری دارید؟

به ندرت، ارائه دهنده شما ممکن است CT یا MRI را برای جستجوی حفره های سینوسی (سوراخ های کوچک) که ممکن است در زیر سطح پوست شما ایجاد شده باشد، تجویز کند.

راه های پیشگیری از انواع کیست مویی

راه های پیشگیری از کیست مویی

همچنین ببینید: عکس کیست مویی

بهترین راهکار درمان سینوس پیلونیدال و جلوگیری از ابتلا یا عود مجدد کیست مویی رعایت بهداشت و شستشوی مداوم ناحیه با آب و صابون می باشد، از دیگر راهکار های پیشگیری از این بیماری می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • اجتناب از نشستن های طولانی مدت و به خصوص حین رانندگی
  • پوشیدن لباس های سبک و گشاد و از جنس نخ ( لباس های استرج و با الیاف غیر طبیعی می تواند در ایجاد و تشدید بیماری نقش داشته باشد.)
  • کاهش وزن
  • دوش گرفتن روزانه  و رعایت بهداشت ( از صابون های معطر که  چربی پوست را از بین می برد اجتناب کنید.)
  • از بین بردن موهای زائد ( ترجیحا بهتر است افرادی که یکبار به این بیماری مبتلا شده اند از لیزر موها برای بهداشت بیشتر استفاده نمایند. )
  • استفاده از یک بالش نرم یا صندلی راحتی برای نشستن ( از این طریق از اصطکاک پوست جلوگیری شود.)
  • رژیم غذایی مناسب ( از خوردن غذایی های تند و پرادویه جلوگیری شود و رژیم حاوی فیبر جایگزین آن گردد.)
  • نوشیدن آب کافی ( 8 لیوان در روز )
  • درمان زود هنگام آبسه مقعدی
شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
19 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده
علی

سلام من یکم زیر گردنم برجسته شده فکر میکنم کیسه باشه

فاطمه

سلام من سه روز میشه ک پایین ترین قسمت کمرم و درواقع بالای باسنم درد شدیدی دارم و یکم قرمز شده ولی مثل جوش نیست اصلا انگار ی رگ سفت شده و رگ های کمرم درد میکنه احتمال داره کیست باشه ؟؟

فاطمه بخشی

سلام همسرم بالای باسنشون دونه چرکی در اون ه خیلی نگرانم .باید چیکار کنم؟

زهرا

من کیست بارتولن گرفتم درد نداره ولی میخاره چیکار کنم

رها

سلام من وسط سینم جوش چرکی زدم بعد چند مدت از زیر پوست باد کرد یه حالتی برجسته شد حتی از بیرونم بزرگ قرمزشد دکتر ک رفتم گفتن ک کیست مویی و باید جراحی بشه ک راضی نشدم با دارو اوکی شد ولی هنوز از داخل اون برجستگی هس و مدتی یبار بیشتر میشه
میخاستم بدونم اصن راهی هس بدون جراحی خوب بشه؟؟

عزیری

الان چند ساله دخترم جراحی فیستول انجام داده ولی جای عمل جراحی خوب نشده و زخمی سر باز میکنه و مجبوریم هر روز پانسمان کنیم خواهش راهنمای کنید چرا که دخترم اعذاب میکشه

معصومه

سلام دکتر۲سال پیش داداشم برای عمل کیست مویی بازرفته بودتا۴ماه پیش بازهم عودکرده بوددوباره عمل بازکردن وزخم بسته نشدگفتن بایدعمل پلاستیکی بشه رفتن عمل پلاستیکی بعد۱هفته بخیه هاشوبرداشتن آروم آروم زخم شروع به بازشدن کردحالاهم خون آبه وهم ترشح بدبواززخم میایدواثری ازبهبودی نیست میخواستم ازشماسوال کنم که برای بهبودی چه کنیم وخطری برای خودش داردیانه اگه راهنمایم کنیدممنون میشم.

Last edited 1 year ago by معصومه
عادل

سلام پایین کمرم یک سوراخ شده نزدیک باسن خواستم بدونم مو برگشتی هست یا نه البته نه درد داره نه عفونت

فاطمه

سلام من سال ۱۴۰۱ کیست مویی داشتم ولی خودش ترکیده و دیگه عود نکرد اما من بازم میترسم عود کنه میشه راهکار خونگی بگید ممنون

zahra

سلام من اواخر تیر ماه عمل کیست مویی انجام دادم پیش دکتر زارعی و تا دوهفته پیش هم برای معاینه پیششون رفتم و
گفتن همه چی اوکیه و تا 6 ماه دیگ پیششون نیام اما الان حدودا 1 روزه که ترشح دارم طبیعیه؟؟

رضا

ببخشید من کیست مویی داشتم چند سال پیش ولی نمی‌دونستم چیه
الان که یه مدت گذشته درد و سوزش و… نداره ولی ترشحات بد بوش عذاب روحیم میده به نظر شما من همچنان جراحی لازم دارم یا نه البته یکم خارش اونم بعضی وقتا داره

Last edited 3 months ago by رضا
Mahdi

سلام دکتر واتساپ شمارتون نیس چرا؟