مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

پماد رکتول برای چیست؟ کاربردها، نحوه مصرف و عوارض

پماد رکتول برای چیست؟ کاربردها، نحوه مصرف و عوارض

پماد رکتول یک داروی موضعی است که معمولاً برای درمان بیماری‌ های مختلف مؤثر بر ناحیه رکتوم مانند هموروئید (بواسیرشقاق مقعد و سایر بیماری‌ های التهابی استفاده می‌ شود. پماد رکتول معمولاً حاوی مواد فعالی مانند هیدروکورتیزون، لیدوکائین، اکسید روی یا ترکیبی از این مواد است.

هیدروکورتیزون یک کورتیکواستروئید است که به کاهش التهاب و خارش کمک می کند، در حالی که لیدوکائین یک بی حس کننده موضعی است که باعث تسکین درد می شود. اکسید روی دارای خواص تسکین دهنده و محافظتی است که می تواند به بهبود و کاهش تحریک کمک کند.

پماد رکتول چیست؟

کیا از پماد رکتول نتیجه گرفتن؟

پماد رکتول معمولاً حاوی ترکیبی از مواد فعال است که با هم کار می کنند تا بیماریهای مختلف در رکتوم را تسکین دهند. مواد تشکیل دهنده خاص ممکن است بسته به فرمولاسیون و کارخانه سازنده پماد متفاوت باشد. ترکیبات رایج موجود در پماد رکتول اغلب ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • هیدروکورتیزون: یک کورتیکواستروئید است که به کاهش التهاب، خارش مقعد و تورم در ناحیه آسیب دیده کمک می کند.
  • لیدوکائین: لیدوکائین یک بی حس کننده موضعی است که با بی حس کردن اعصاب پوست و غشاهای مخاطی باعث تسکین درد می شود.
  • اکسید روی: اکسید روی دارای خواص تسکین دهنده و محافظتی است که می تواند به بهبودی کمک کند، تحریک را کاهش دهد و سدی برای محافظت از پوست ایجاد کند.

سایر مواد غیرفعال موجود در این دارو ممکن است شامل انواع مختلفی از روغن‌ ها، موم‌ ها، نرم‌کننده‌ ها، نگهدارنده‌ ها و تثبیت‌ کننده‌ ها برای ایجاد فرمولاسیون پماد صاف و قابل استفاده راحت باشد.

به این نکته توجه کنید که حتما قبل از استفاده توضیحات روی بسته بندی محصول را بخوانید یا با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا متوجه ترکیبات خاص پماد Rectol مورد استفاده خود شوید، به خصوص اگر آلرژی یا حساسیت های شناخته شده ای به مواد خاصی دارید.

پماد رکتول برای بواسیر

پماد آنتی هموروئید

پماد رکتول ، همانند پماد ام جی یک داروی رایج بدون نسخه است که برای درمان هموروئید یا درمان بواسیر نیز استفاده می شود. معمولاً حاوی ترکیبی از مواد فعال است که با هم اثر کرده تا علائم مرتبط با هموروئید را تسکین دهند. برخی از اثرات بالقوه پماد رکتول برای هموروئید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تسکین درد مقعد: کرم رکتول ممکن است حاوی موادی مانند لیدوکائین یا هیدروکورتیزون باشد که می تواند به بی حس کردن اعصاب در ناحیه آسیب دیده کمک کند و باعث تسکین درد شود.
  • کاهش التهاب: مواد موثره مانند هیدروکورتیزون و فندق جادوگر در پماد می توانند به کاهش التهاب و تورم توده بواسیر کمک کنند.
  • خواص تسکین دهنده: ترکیباتی مانند فندق جادوگر و روغن جگر کوسه در پماد رکتال ممکن است دارای خواص تسکین دهنده باشند که می تواند به کاهش خارش مقعدی و ناراحتی کمک کند.
  • ارتقاء التیام: برخی از مواد موجود در این دارو، مانند روغن کبد کوسه، ممکن است به بهبود زخم و ترمیم بافت در ناحیه مقعد کمک کند.

توجه به این نکته ضروری است که اثربخشی پماد رکتول ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد و نتایج فردی ممکن است متفاوت باشد. همیشه توصیه می شود هنگام استفاده از دارو برای هموروئید دستورالعمل های ارائه شده توسط دکتر یا بسته بندی محصول را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید: لیزر بواسیر چگونه انجام میشود؟ درد دارد؟

پماد رکتول برای شقاق

پماد برای درمان شقاق

پماد رکتول ممکن است برای درمان شقاق مقعدی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا دارای موادی است که می‌توانند منطقه تحت تأثیر را آرام کنند و درمان آن را تسریع بخشند. برخی از اثرات پتانسیلی پماد رکتول برای شقاق مقعدی شامل موارد زیر می‌شود:

  • تسکین درد در مقعد: مواد فعال موجود در دارو، مانند لیدوکائین یا هیدروکورتیزون، می‌توانند عصب‌ ها را در منطقه مقعدی بی‌ حس کنند و از درد ناشی از شقاق مقعدی تسکین بخشند.
  • کاهش التهاب: موادی مانند هیدروکورتیزون و گل‌ های خرزه در پماد رکتول ممکن است به کاهش التهاب و تورم در منطقه شقاق کمک کنند و فرایند بهبودی را ترویج دهند.
  • خواص آرام‌ بخش: گل‌های خرزه و روغن کبود ماهی در پماد رکتول خواص آرام‌ بخشی دارند که ممکن است باعث کاهش خارش، سوزش مقعد و تحریکات مرتبط با شقاق مقعدی شوند.
  • تسریع روند بهبودی: برخی از مواد موجود در این دارو، مانند روغن کبد ماهی، ممکن است به ترویج بهبود زخم و تعمیر بافت در منطقه شقاق کمک کنند.

مطلب پیشنهادی: لیزر شقاق چگونه انجام میشود؟

عوارض

طرز استفاده از پماد رکتول

پماد رکتول زمانی که طبق دستورالعمل برای درمان بیماری هایی مانند هموروئید یا شقاق مقعدی استفاده شود، عموماً ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، مانند هر دارویی، ممکن است عوارض بالقوه مرتبط با استفاده از آن وجود داشته باشد. برخی از عوارض احتمالی پماد رکتول میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • واکنش های آلرژیک: برخی از افراد ممکن است به یک یا چند ماده موجود در پماد رکتول حساسیت داشته باشند که می تواند منجر به تحریک پوست، قرمزی، خارش یا تورم در محل مصرف شود.
  • نازک شدن پوست: استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از کورتیکواستروئیدها مانند هیدروکورتیزون در این دارو می تواند به طور بالقوه منجر به نازک شدن یا ضعیف شدن پوست در ناحیه ای شود که در آن استفاده می شود.
  • تاخیر در بهبود زخم: در برخی موارد، استفاده از برخی مواد تشکیل دهنده در پماد رکتول ممکن است در روند بهبود طبیعی زخم ها یا شقاق اختلال ایجاد کند و منجر به تاخیر در بهبودی شود.
  • عفونت های ثانویه: اگر پوست ناحیه مقعد به دلیل شرایطی مانند شقاق مقعد شکسته یا آسیب دیده باشد، اگر باکتری از طریق پوست آسیب دیده وارد شود، خطر ابتلا به عفونت های ثانویه وجود دارد.
  • جذب سیستمیک: برخی از داروهای موجود در پماد رکتول، به ویژه کورتیکواستروئیدها، در صورت استفاده موضعی می توانند جذب جریان خون شوند. جذب سیستمیک طولانی مدت این داروها ممکن است منجر به عوارض جانبی سیستمیک شود.

اگر در حین استفاده از پماد رکتول، عوارض جانبی غیرمعمول یا شدیدی را تجربه کردید، توصیه می شود مصرف را قطع کرده و برای بررسی علائم با یک پزشک خوب مشورت کنید.

تداخل دارویی پماد رکتول

این دارو حاوی مواد فعالی مانند هیدروکورتیزون، اکسید روی و بیسموت ساب گالات است که ممکن است با داروها یا مواد دیگر تداخل داشته باشد. مهم است که دکتر خود را در مورد تمام داروها، مکمل ها و محصولات گیاهی که در حال حاضر مصرف می کنید مطلع کنید تا از تداخلات دارویی احتمالی جلوگیری شود. برخی از تداخلات دارویی احتمالی با پماد رکتول ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کورتیکواستروئیدها: از آنجایی که پماد حاوی هیدروکورتیزون، یک کورتیکواستروئید است، استفاده از آن در ترکیب با سایر داروهای کورتیکواستروئیدی ممکن است خطر عوارض جانبی سیستمیک مانند سرکوب آدرنال یا سندرم کوشینگ را افزایش دهد.
  • داروهای موضعی: استفاده از داروهای موضعی دیگر در همان ناحیه ای که پماد رکتول استفاده می شود ممکن است منجر به افزایش جذب مواد فعال و عوارض جانبی بالقوه شود.
  • ضد انعقادها: اکسید روی موجود در پماد رکتول ممکن است با داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین تداخل داشته باشد و منجر به افزایش خطر خونریزی یا کبودی شود.
  • حساس کننده های پوست: بیسموت ساب گالات موجود در پماد رکتول ممکن است با سایر حساس کننده ها یا محرک های پوست تداخل داشته باشد و به طور بالقوه خطر تحریک پوست یا واکنش های آلرژیک را افزایش دهد.
  • سایر داروها: همیشه مهم است که قبل از استفاده از پماد Rectol با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ تداخلات احتمالی وجود ندارد.

اگر هنگام استفاده از پماد رکتول در ترکیب با سایر داروها علائم یا عوارض جانبی غیرعادی را تجربه کردید، برای راهنمایی بیشتر و تنظیمات احتمالی در برنامه درمانی خود با پزشک خود تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره پماد رکتول

بله. در صورتی که این پماد طبق تجویز دکتر مصرف شود، ماده آسیل فلورو گلوسینول موجود در دارو فعالیت باکتری و قارچ ها در مقعد را از بین برده و باعث درمان بواسیر خارجی و داخلی میشود.

بیماران مبتلا به بواسیر (هموروئید) و شقاق بهترین نتیجه را از این دارو می گیرند.

علت اسپاسم (گرفتگی) زودگذر مقعد یا پروکتالژیا فوگاکس چیست؟

علت اسپاسم (گرفتگی) زودگذر مقعد یا پروکتالژیا فوگاکس چیست؟

بهمن 19, 1402
کاربرد آنتی بیوتیک چیست؟ نحوه‌ی مصرف و اثرات جانبی

کاربرد آنتی بیوتیک چیست؟ نحوه‌ی مصرف و اثرات جانبی

بهمن 27, 1402

مطالب مرتبط

شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
0 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده