مرکز درمان بواسیر(هموروئید)، شقاق، کیست مویی، فیستول و زگیل تناسلی

  • آدرس
    تهران، ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5
  • تلفن
    ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱   -   ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶
  • شنبه-چهارشنبه 8:00 تا 22:00
    مشاوره تلفنی: 7:00 تا 23:00

عکس پسوریازیس تناسلی؛ درمان، علائم، علت و تشخیص

عکس پسوریازیس تناسلی؛ درمان، علائم، علت و تشخیص

بیماری پسوریازیس وقتی اتفاق می افتد که روند تولید پوسته ها در سطح بدن افزایش پیدا می کند و روی هم انباشته می شوند. این پوسته ها زبر و زخیم بوده و در ناحیه های مختلف بدن ایجاد می شوند. پسوریازیس به شکل فلس های براق، لکه های خشک و قرمز رنگ نمایان شده که ممکن است همراه با خارش هم باشند. اگر این عارضه در ناحیه دستگاه تناسلی اتفاق بیفتد، به آن پسوریازیس تناسلی می گویند.

علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت است ولی گونه های مختلف از پسوریازیس معمولا علائم یکسانی دارند.

بیماری پسوریازیس تناسلی چیست؟

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که می تواند به شکل یک التهاب سطحی روی هر قسمتی از پوست بدن شما ایجاد شود. 

اما حالا سوال اینجاست که پسوریازیس تناسلی چیست؟ پسوریازیس دستگاه تناسلی در اطراف ناحیه تناسلی افراد ایجاد می شود. که نواحی تناسلی شامل ودهانه ولو، واژن، آلت تناسلی یا کشاله ران ها هستند. همچنین ممکن است برخی از افراد آن را روی چین خوردگی های اطراف مقعد خود هم مشاهده کنند.

پسوریازیس تناسلی به ندرت در داخل واژن یا مقعد ایجاد می شود. در نتیجه نگرانی جدی بابت این موضوع وجود ندارد.

این بیماری مربوط به اشخاص خاصی نیست و هر کسی می تواند در طول زندگی خود به پسوریازیس مبتلا شود. اما اینکه چرا در ناحیه تناسلی ایجاد می شود، هنوز برای محققان مجهول است.

طبق آمار؛ ممکن است که در بعضی خانواده ها این بیماری شایع باشد، ولی مسری نیست و می توان با راهکارهای ساده آن را مدیریت کرد.

علت یا دلیل

درست است که هنوز در علم پزشکی به طور قطعی نمی توان گفت علت پسوریازیس تناسلی چیست اما به طور کلی ایجاد آنها دو عامل اساسی دارد: ژنتیک و سیستم ایمنی بدن.

تاثیر سیستم ایمنی در ایجاد بیماری

از آنجایی که پسوریازیس تناسلی یک بیماری خود ایمنی بوده و این عارضه به گونه ای به دلیل حمله بدن به خود اتفاق می افتد، گلبول های سفید خون که به سلول های T معروفند، اشتباها به سلول های پوست حمله می کنند.

همه ما می دانیم که گلبول های سفید وظیفه از بین بردن باکتری های مهاجم به بدن و مبارزه با عفونت ها را دارند. اگر در کارکرد آنها اختلالی ایجاد شود و گلبول های سفید به سلول های پوستی حمله کنند، روند تولید سلول های پوستی بیش از حد مصرفی بدن می شود. در نتیجه این سرعت بالا، باعث رشد سریع سلولهای جدید در سطح پوست شده که در قسمتی از بدن انباشته می شوند. این انباشتگی قرمز و ملتهب پسوریازیس نام دارد.

نقش ژنتیک در ایجاد پسوریازیس

برخی از انسان ها از خانواده ژن هایی را به ارث می برند که احتمال ابتلا به پسوریازیس در آنها بیشتر است. اگر یکی از اعضای خانواده درجه یک (پدر یا مادر) مبتلا به بیماری پوستی باشد ، احتمال ابتلا بچه های آنها هم به این بیماری بالا می رود. البته این را هم باید بدانید که احتمال ابتلا به پسوریازیس از این طریق خیلی کم است. طبق بنیاد ملی پسوریازیس (NPF) تقریباً 2 تا 3 درصد از افراد مبتلا به این بیماری به دلیل ژن درگیر می شوند.

از دیگر علت های پسوریازیس تناسلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وارد شدن فشار به قسمت تناسلی
  • مصرف زیاد الکل
  • عفونت دستگاه تناسلی
  • عوارض برخی از داروها
  • صدمه یا آسیب های ناشی از سوختگی، تصادف و جراحی

علائم

تشخیص فرق پسوریازیس تناسلی با درماتیت پوستی یا برخی از عفونت ها کمی دشوار است به همین دلیل افراد اگر خودشان بخواهند تشخیص دهند، ممکن است اشتباه بگیرند. با دنبال کردن اطلاعات زیر می توانید به درک بهتری از نشانه های پسوریازیس تناسلی برسید:

اگر پوست شما اغلب ترک میخورد، بیشتر در معرض عفونت های باکتریایی یا قارچی هستید. بیماری پسوریازیس تناسلی همراه با عفونت ممکن است به ترکیبی از روش های درمانی نیاز داشته باشد.

پوست ناحیه تناسلی بسیار لطیف است. بنابراین اگر هرگونه بثورات پوستی یا علائم زیر را مشاهده کردید، خود درمانی را کنار گذاشته و به متخصص مراجعه کنید:

  • به وجود آمدن زخم های خشک و قرمز روی ناحیه تناسلی
  • حساس شدن بیش از حد ناحیه تناسلی
  • پوسته پوسته شدن قسمت تناسلی و تمایل داشتن پوسته ها به خونریزی
  • ایجاد نقطه هایی شبیه به زگیل تناسلی و کمی سفت
  • خاریدن واژن، سوزش یا درد در موارد پیشرفته بیماری

انواع دیگر پسوریازیس

گونه های مختلف این بیماری نسبت به افراد مختلف و محل تشکیل آن، با هم تفاوت دارد. به طور کلی می توانیم انواع پسوریازیس را به غیر از پسوریازیس تناسلی، در دسته های زیر قرار دهیم:

پوست سر

پسوریازیس پوست کف سر به صورت فلس های براق قرمز رنگ همراه با خارش ظاهر می شود. همچنین پسوریازیس در کودکان بیشتر از این قسمت شروع می شود. عموم مردم زمانی متوجه آنها می شوند که در سر خود خارش دارند و وقتی به آن دست میزنند برجستگی هایی احساس می کنند. 

عکس بیماری پسوریازیس سر

پس از مدتی با شانه کردن مو ها و برخورد شانه به کف سر، پوسته هایی را می بینند که از سرشان جدا می شود و میریزد. اگر دیر برای درمان آن اقدام کنند، ممکن است قسمت های پسوریازیس زخم شده و خونریزی کند.

درمان پسوریازیس پوست سر چیست؟ زمانی که به متخصص پوست مراجعه کنید، او می تواند به راحتی با تجویز شامپو یا لوسیون دارویی، فوم استروئیدی، فرم موضعی از ویتامین دی به اسم کلسی پوتریول، پرتو درمانی و برخی داروهای خوراکی آن را درمان کند. 

ناخن

پسوریازیس ناخن می تواند بین انگشتان دست  و پا رشد کند. در این موارد رشد طبیعی ناخن از بین رفته و بافت انگشتان متفاوت می شود. در موارد شدید حتی ممکن است ناخن بیفتد و مجدد رشد کند. درمان آن از طریق داروهای موضعی یا تزریقی صورت می گیرد.

عکس پسوریازیس ناخن

تاولی

این نوع از پسوریازیس به صورت پهن و خوشه ای می تواند در قسمت های مختلف بدن ظاهر شود. روی تن، دست ها، پاها و… تفاوت آن با انواع دیگر این است که پس از ایجاد پوسته های خشک محل آنها تاول می زند. معمولا آنها با داروهای نسخه ای همراه با پماد های استروئیدی از بین می روند.

پلاکی

شایع ترین نوع پسوریازیس نوع پلاکی می باشد که ملتهب و قرمز شده ولی خارش یا سوزش ندارد. این بافت معمولا در اطراف مفاصل ایجاد می شود و با تغییر عادات زندگی مثل حمام روزانه، استفاده از کرم های مرطوب کننده و پمادهای بدون نسخه مثل کورتیزون از بین می رود.

پسوریازیس تناسلی در مردان، زنان و کودکان

پسوریازیس تناسلی در زنان به طور معمول روی پوسته بیرونی واژن تشکیل می شود و زمانی که آن را می خراشید یا می خارانید به خونریزی می افتد. این عارضه به داخل واژن راه پیدا نمی کند  و فقط غشا بیرونی آن را درگیر می کند که با مراجعه به پزشک و استفاده از دارو های تجویز شده درمان می شود.

پسوریازیس تناسلی در مردان به شکل لکه های برجسته روی آلت تناسلی آنها ایجاد می شود که ممکن است پوسته آن را براق و زخیم کند.

پسوریازیس تناسلی در مردان، زنان و کودکان می تواند در کشاله های ران یا روی باسن نیز ایجاد شود.

بیماری پسوریازیس تناسلی و درمان

ممکن است بتوانید پسوریازیس تناسلی خفیف را با روش های خانگی برطرف کنید اما خب قطعا روش های پزشکی پاسخ دهی بهتری دارند و بیمار زودتر نتیجه درمان را می بیند. بررسی دقیق روش های خانگی و دارویی عبارتند از:

درمان خانگی پسوریازیس تناسلی

زمانی که این بثورات پوستی را روی ناحیه تناسلی خود مشاهده کردید، با انجام نکات زیر از بدتر شدن آنها جلوگیری کنید:

  • از محصولات بهداشتی رایحه دار برای شستشو ناحیه تناسلی استفاده نکنید.
  • ناحیه تناسلی خود را همیشه تمیز نگه دارید.
  • بعد از استحمام از یک حوله نرم استفاده کرده و خود را به آرامی خشک کنید.
  • از مالیدن اجسام به قسمت تناسلی خودداری کنید.
  • هنگام رفتن به دستشویی استفاده از دستمال کاغذی هایی که گیاهی هستند بهترین گزینه می باشد.
  • لباس زیرهایی از جنس الیاف پنبه ای بپوشید و از اجناس پلاستیکی خودداری کنید.
  • از لباس های نخی که گردش هوا دارند و گشاد هستند استفاده کنید.
  • داشتن رژیم غذایی مناسب باعث می شود تا دچار سوزش یا خارش نشوید.
  • مصرف نوشیدنی های الکلی را کاهش دهید.
  • پروتئین های رژیمی مثل ماهی آزاد ، میگو ، گردو و دانه های سویا را در رژیم غذایی خود جا دهید.
  • از غذاهای محرک مانند لبنیات ، گوشت قرمز و غذاهای پر از چربی اشباع شده بپرهیزید.
  • اگر دچار اضافه وزن یا چاقی مفرط هستید، حتما باید به گرفتن رژیم لاغری فکر کنید.

درمان پزشکی

در صورتی که پزشک تشخیص دهد کسی مبتلا به پسوریازیس تناسلی میباشد، روش های درمانی زیر را ممکن است به او پیشنهاد هد:

  • کرم یا پماد: پمادهای موضعی و کرم های نسخه ای می توانند خارش، سوزش و ناراحتی را کاهش دهند. اکثرا برای درمان پزشک کرم های استروئیدی موضعی یا پماد های حاوی کورتون را تجویز میکند.
  • تاباندن نور ماورا بنفش یا یو وی UV : از این روش در برخی از موارد برای پسوریازیس تناسلی حاد استفاده می شود که درجه پرتو آن بسیار کم است.
  • دارو های خوراکی: در برخی از موارد هم ممکن است پزشک تشخیص دهد که استفاده از دارو های خوراکی برای درمان افاقه می کند. افرادی که تحت این درمان قرار می گیرند، ممکن است عوارضی مانند تب، سردرد یا بی حالی را تجربه کنند.

تصاویر پسوریازیس تناسلی

همان گونه که قبل تر هم اشاره کردیم، شکل این عارضه نسبت به قسمت های مختلف آن در بدن متفاوت است که در زیر می توانید انواع آن را مشاهده کنید:

سوالات متداول بیماری پسوریازیس

خیر. پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است و سرطان نیست ولی ممکن است در صورت عدم درمان و مزمن شدن بیماری، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

در صورت اقدام به درمان در زمان مناسب خیر ولی اگر به مرحله مزمن برسد و فرد به آن بی توجهی کند، بله خطرناک است.

زگیل کودکان (دست، پا، دهان و بدن)؛ درمان، علت و علائم

زگیل کودکان (دست، پا، دهان و بدن)؛ درمان، علت و علائم

خرداد 31, 1400
زگیل صورت چیست ؛درمان با لیزر، فریز و روشهای خانگی

زگیل صورت چیست ؛درمان با لیزر، فریز و روشهای خانگی

مرداد 3, 1400

مطالب مرتبط

شماره موبایل خود را جهت تماس کارشناسان میتوانید وارد کنید و به دیگران در سایت نمایش داده نمیشود
30 دیدگاه ها
تمام نظرات را نمایش بده
پرتو

من یکم برجستگی پوستی روی سطح واژنم دارم که فکر میکردم به خاطر حشره ایجاد شده ولی این مطلبو که خوندم دیدم شباهت خیلی زیادی به پسوریازیس داره. الان چکار کنم؟

علی

سلام متاسفانه من پسوریازیس ناخن گرفتم و خیلی اذیت شدم. بعداز تماس با کلینیک شما محلی رو برای درمان بهم معرفی کردن که الان تحت درمان قرار گرفتم و خیلی بهتر شده خداروشکر

سینا
پاسخ به  admin

ادرستون کجاست پسرم هم پسو گرفته ۷ سالشه

Last edited 1 year ago by سینا
زهرا

خیلی مطلب آموزنده و مفیدی بود. ممنون

ناشناس

با پسوریازیس واژن چکار کنم؟؟

علیرضاجعفری

متاسفانه من بااین بیماری18ساله که دارم دست پنجه نیم میکنم دکترها میگن پسوریازیس هست بغیر از راه اعضابدن من تاول میزنه فرق داره باعکسهای مربوطه الت تناسلی یک لایه پوست میده وزخم باز بوجود میاد هر سال بعضادوسال یکبار بوجود میاد بیماری از اونجایی شروع شد که من ازدواج کردم ومتاهل شدن بعدازگذشت قماه انتهای الت تناسلی (بیخ )به اندازه کمی چرک مقل چرکی که تو حموم ازتن ادم بوسیله کیسه گرفته میشه میبست به مرور زمان بعداز 4سال روی شصت دستم تاول میزد وبعداز 8سال سر ومحل ختنه گاه الت تناسلی به خوبی خود زخم باز بوجود میاد اوایل… Read more »

سروک

من از سال 95در یک محیط بسیار آلوده از نظر هوا همراه با استرس شدید نسبت ب آن ک مبادا دچار بیماریهای خطرناک بشیم ب یکباره روی ختنه گاه یک تغییر رنگ کوچک رو متوجه شدم سریعا دکتر پوست رفتم و بسیار بداخلاقم بود گفت هیچ فایده‌ای ندارد و این بیماری پیسی هست.بعد ها تا حدود دوسال مقدار کمی رشد کرد و ب نوک آلت رسید ولی کامل نوک آلتو تغییر رنگ نداد الان حدود سه ساله رشدش متوقف شده و نسبت ب آن استرس و نگرانی چندانی ندارم و یه جورایی برام مهم نیست انگار.توی اینترنت هم کلی گشتم… Read more »

پریسا

سلام وقت بخیر.من روی واژنم دونه های پراکنده ریززده ک چرکی هم نیست خارشوسوزش هم نداره برجستگی هم اونقدرنداره ولی نگرانم میشه بگیدچی هست؟

م م

سلام من یکسری لکه های قرمز رو کیسه بیضه هام به وجود اومده نمیدونم چیه؟ میشه راهنمایی کنید

منصور

سلام وقت بخیر حدود یکماه هست زیر کلاهک آلت و تنه آلت لکه قرمز که خشک میشه و پارگی ب وجود میاره ب وجود اومد با دارو فابل درمان هست؟

حسین
پاسخ به  منصور

منم تقریبا مشکلم مثه شما بود و فقط روی الان بود،رفتم متخصص دو تا پماد داد،یکیش دست ساز بود یکی هم آماده.
یکی رو شبا زدم و دیگری رو صبحا
الان خدارو شکر مشکلم حل شده

خدیجه
پاسخ به  حسین

میشه اسم پمادها روبگین بخرم

رسول

سلام دختر هشت ساله من دچار پسوریازیس روی سطح ناخن هاش ویک زخم هم در ناحیه تناسلیش شده به متخصص پوست مراجعه کردیم داروی کالامین ناژو وپماد کالندیتبرای زخمش داده ولی بعد از دوهفته هیچ تغییری نکرده میشه لطفا راهنمایی کنید

جواد

سلام من سرآلتم دو باره مثل سوختگی میشه بار اول با پماد دارو خوب شد و بعد از دو ماه دوباره همون شکلی شده میشه لطف کنید راهنمایم کنید

Sadat

سلام. ببخشید،منم این مشکلو دارم.دکترم رفتم. میگن درمانی نداره. خیلیم نگرانم نمیدونم چکار کنم.

امین

چه پمادی برای سوریازیس مفیداست

پدرام
پاسخ به  امین

بنده هم پسو‌ در دست، پا ، گوش ، صورت، داخل مو و متاسفانه آلت تناسولی
پماد کانادایی Taro-
Mometasone و برای سر لوسیون (Lotion) این برند رو تهیه کنید
ولی واسه آلت میزنم خوب میشه بعد یه مدت بر میگرده، روم نشده برم دکتر واسه آلت، ولش کردم
ولی داره اذیت میکنه

Last edited 11 months ago by پدرام
Mani

سلام خسته نباشید
ببخشید من روی بيضه هام لکه های قرمز رنگ هست که خارش دارن نمیدونم چی هستن میشه راهنماییم کنید ؟

محمد

سلام. روی پوست بیضه های من برخی مواقع حالت خشکی و سفیدی میزنه به خصوص موقع اصلاح. آیا نگران‌کننده هست